כשרות
הרב יניב חניא ז סיוון, תשעג 16/05/2013.......................
שאלה:
שלום,
אם לקחתי כף מתכת פרווה והנחתי על משהו חלבי חם אפשר להכשיר את הכף? כי הרי הכף מתכת מקושטת בחלקה העליון (איפה שמרזיקים) בחרוזים.
תודה! אשריכם ישראל על העבודת קדש שלכם!!
תשובה:
אפשר לשרוף קצת באש את הצד של הכף שהנחת על החלבי.
לא הבנתי את הקשר לחרוזים בקצה השני, למה זה קשור להכשר? תשובות נוספות בנושא-אבקת מרק בפסח
אבקת מרק בדרך כלל נחשבת לחמץ, בגלל שהיא נחשבת למכילה קמח (וזו אולי ההערה על הגלוטן, שהוא גלוטן חיטה)הפרדת מזון
יש בזה שני מנהגים עיקריים-
יש שממתינים שש שעות ויש שממתינים שלוש. ארבע שעות לא מופיע בדרך כלל בסיר
זה לא כל כך פשוט, בגדול נוהגים לא להמיר סירים מחלבי לבשרי ולהיפך. אולם אם ברור לחלוטין שהסיר סיים אתדבש דבורים
דווקא לא, למרות שהשאלה מצויינת. הרא"ש (רבינו אשר, מגדולי הפוסקים), כותב שלדבש יש תכונה מיוחדת במינהכלי בשרי באורחה חלבית
התופעה שתיארת היא תופעה שכיחה מאוד, די הרבה פעמים קורה שמשתמשים בטעות בכלי בשרי בארוחה חלבית או ל
המשך -מזון חשוף בלילה
יש רבים שמחמירים לא להשתמש, אולם רבים מקילים, כי גם לגבי נוזלים יש אומרים שזה רק יין. אם מדובר בהפסד
שאלה:
שלום, אם לקחתי כף מתכת פרווה והנחתי על משהו חלבי חם אפשר להכשיר את הכף? כי הרי הכף מתכת מקושטת בחלקה העליון (איפה שמרזיקים) בחרוזים. תודה! אשריכם ישראל על העבודת קדש שלכם!!
תשובה:
אפשר לשרוף קצת באש את הצד של הכף שהנחת על החלבי.לא הבנתי את הקשר לחרוזים בקצה השני, למה זה קשור להכשר?
תשובות נוספות בנושא-
אבקת מרק בפסח
אבקת מרק בדרך כלל נחשבת לחמץ, בגלל שהיא נחשבת למכילה קמח (וזו אולי ההערה על הגלוטן, שהוא גלוטן חיטה)
אבקת מרק בדרך כלל נחשבת לחמץ, בגלל שהיא נחשבת למכילה קמח (וזו אולי ההערה על הגלוטן, שהוא גלוטן חיטה)
הפרדת מזון
יש בזה שני מנהגים עיקריים-
יש שממתינים שש שעות ויש שממתינים שלוש. ארבע שעות לא מופיע בדרך כלל ב
יש בזה שני מנהגים עיקריים-
יש שממתינים שש שעות ויש שממתינים שלוש. ארבע שעות לא מופיע בדרך כלל ב
סיר
זה לא כל כך פשוט, בגדול נוהגים לא להמיר סירים מחלבי לבשרי ולהיפך. אולם אם ברור לחלוטין שהסיר סיים את
זה לא כל כך פשוט, בגדול נוהגים לא להמיר סירים מחלבי לבשרי ולהיפך. אולם אם ברור לחלוטין שהסיר סיים את
דבש דבורים
דווקא לא, למרות שהשאלה מצויינת. הרא"ש (רבינו אשר, מגדולי הפוסקים), כותב שלדבש יש תכונה מיוחדת במינה
דווקא לא, למרות שהשאלה מצויינת. הרא"ש (רבינו אשר, מגדולי הפוסקים), כותב שלדבש יש תכונה מיוחדת במינה
כלי בשרי באורחה חלבית
התופעה שתיארת היא תופעה שכיחה מאוד, די הרבה פעמים קורה שמשתמשים בטעות בכלי בשרי בארוחה חלבית או ל
המשך -מזון חשוף בלילה
יש רבים שמחמירים לא להשתמש, אולם רבים מקילים, כי גם לגבי נוזלים יש אומרים שזה רק יין. אם מדובר בהפסד
יש רבים שמחמירים לא להשתמש, אולם רבים מקילים, כי גם לגבי נוזלים יש אומרים שזה רק יין. אם מדובר בהפסד
עוד מהרב יניב חניא
עוד בנושא כשרות
עוד תוכן בשורש
אמונה / רב שמעון פרץ
מוסיקה / מערכת שורש
זוגיות / רב יוני לביא
פרשת שבוע / ב אלעזר שנקר
שיעורי תורה
חגים וזמנים / שמואל בן חמו
מוצרים